HR Blog post kategorije

Bilten 24 za 2024!

Jeste li se ikad pitali koliko ljubavi primate?

Podsjetite se svih ljudi oko vas.
Krenite od najbližih. Sjetite se vaših roditelja, koji su vas donijeli na ovaj svijet. Čak i ako ne znate tko su vam roditelji, u vašim stanicama je i to zapisano. Sjetite ih se.

Sjetite se svojih baka i djedova. Čak i ako ih ne znate i niste ih nikad vidjeli, oni su tu.

Sjetite se vaših partnerica, partnera, cura, dečki, žena, muževa. Sadašnjih i onih bivših. Svi su oni tu. 

Sjetite se vaših sineva, kćeri, unuka. Oni, ako su mali, ne znaju objasniti što je ljubav. I možda ne znaju reći volim te. Ali jako dobro znaju što je. Ljubav je zapravo jedino što znaju. I znaju to jako dobro. Znaju to bolje od svih nas.

Sjetite se vaših kućnih ljubimaca. Pasa, mačaka, zečeva, krtica, kanarinaca, ribica, pijetlova. Oni svi znaju što je ljubav.

Sjetite se svih vaših suputnika, prijatelja, sve ostale mogue i nemoguće rodbine. Sve s kojima ste proveli neko vrijeme. Dugo, kratko. Godine, mjesece, tjedne, dane, sate i minute. Svatko je imao ulogu u vašem životu. Neki su bili više statisti, neki rekviziti. Neki u glavnim ulogama. 

Sjetite se i svih onih koji vam nisu prijatelji, i možda ne volite provoditi vrijeme s njima, a tu su – u vašem sjećanju. Možda su poznanici, možda su neprijatelji, možda su rođaci koji vam nisu dragi. 

Svi ti ljudi, sva ta bića kojih ste se sjetili – oni vas vole. Svi vas vole beskonačno. Svi vas vole najviše koliko mogu. Čak i ako to ne znaju pokazati. Čak i ako to pokazuju na čudan način. Čak i ako to pokazuju na način na koji prvo pomislite da to uopće nije ljubav.

Kada mislite da vas netko mrzi, on vas zapravo voli. I želi vam dobro. Samo još nije našao pravi način da vam to pokaže.

I sad, kad imate sve te ljude, sva ta bića oko vas, osjetite koliko vas vole. Koliko ste ljubavi primili od njih u svojoj povijesti, koliko ljubavi primate od njih kada ih se sjetite, koliko ljubavi primate od njih u svakom trenutku, koliko ljubavi su vam spremni dati kada vam zatreba. 

Svi oni su tu zbog vas. Samo zbog vas. I nisu samo tu da vas vole, nego i navijaju za vas. Navijaju da uspijete. U čem god vi želite uspjeti.

Kada ovo pročitate, sjednite, uzmite si vremena koliko treba, može i samo jedna minuta, i osjetite to. Osjetite tu ljubav. Zapravo, možda je bolje reći to ovako – uzmite vremena za sebe, pomislite na sve koji vas vole i pustite da se dogodi što se treba dogoditi.

Zadnji je dan godine. Od sutra vas čeka potpuno novih tristo šezdeset pet dana. Sretno!

Dva nula dva četiri

Shvatili ste da je ovaj bilten malo drugačiji od ostalih. Dvadeset četvrti bilten za dvadeset i četvrtu, kaže Jelena. Nema ništa drugo, samo najava za sljedeći Mjesečnik.

Pošto ulazimo u novu godinu, i Mjesečnik će biti u novom formatu. Svaki Mjesečnik će biti tematski, i na svakom ćemo obraditi jednu temu koja vam može pomoći. Možda. Možda za vas nema pomoći. Na ovom prvom u 2024.-oj tema su mentalne mape. Molim sve koji misle doći da saznaju jednu zanimljivu stvar o mentalnim mapama koju će podijeliti s ostatkom grupe.
Zbog svemirskih okolnosti promijenio se dan Mjesečnika. Nalazit ćemo se svaki prvi utorak u mjesecu. A iznimno, u siječnju, će biti drugi utorak u mjesecu. Da stignete razmisliti o sebi, ne samo o proteklom mjesecu nego o cijeloj prošloj godini. Da razmislite što želite u sljedećoj.

Novi Mjesečnik – utorak 9.1.2024. u 18h, lokacija Zdravica & Kavica, kafić u sklopu Tvornice Zdrave Hrane na Martinovki, Zelinska 7.A jedini link koji danas možete kliknuti je ovaj – koga želite dodati na ovu mejling listu?